Hyr ut din husbil – Skapa en passiv inkomst.

Husbilar är dyra och kostar ofta över 300.000 kr. Det är alltså ett stort ekonomiskt beslut och för många innebär det att ta lån och husbilen blir lätt en skuld snarare än en investering. Att hyra ut din husbil är ett enkelt sätt att göra husbilen till en investering som genererar en passiv inkomst. Du kan hyra ut en genomsnittlig husbil i prisklassen 3-500.000 kr för 1000 – 3000 kr kronor per dag.

Hur hyr jag ut min husbil?

Du har såklart köpt din husbil för att du vill använda den, men som ett sätt att åka iväg på semester, så du nyttjar den inte hela tiden. Står din husbil still när du inte använder den? Med nya hemsidor har det aldrig vart enklare att hyra ut din husbil.

Kan jag hyra ut min husbil på airbnb.se?

De flesta är förmodligen bevandrade med det populära stället att hyra ut hem och andra bostäder – Airbnb. Men de låter inte människor hyra ut husbilar, eller?  Jo det gör de! Airbnb.se tillåter sina hyresägare att ange husbilar som hyralternativ. Den främsta fördelen med att hyra ut på Airbnb jämfört med svenska uthyrnings sidor, är att turister som kommer till Sverige och inte kan svenska redan känner till airbnb och hur det fungerar. Du kan alltså enkelt nå ut till och hyra din husbil till turister (och svenskar såklart) som är sugna på att upptäcka Sverige på hjul. 

Airbnb är verkligen en pålitlig plats att hitta uthyrare och hyresgäster. Denna innovativa webbplats växer också snabbt och det över hela världen. Jag använde det faktiskt för att hyra flera Airbnb boenden under en resa till Kina 2018. Du kan också hitta några mycket unika och charmiga ställen att bo på på denna webbplats. Om du vill hyra ut en husbåt, en källare, ett plan eller ett tåg är Airbnb svaret. De erbjuder som sagt även uthyrning av husbilar.

Såhär gör du:

  1. Gå till ”Bli värd” på Airbnb.se.
  2. Berätta lite om ditt boende och tryck sedan ”kom igång”.
  3. Logga in eller skapa ett konto (helt gratis).
  4. Beskriv vilket typ av boende du erbjuder, för hur många gäster och plats för uthyrning.
  5. På nästa steg ska du välja typ av boende, välj då ”unikt utrymme” och efter det ”husvagn/husbil”.

Din husbil är på god väg att bli listad och uthyrd! Beroende på ditt område kan du få en passiv inkomst på cirka 10 000kr / månad. Du kan såklart ha den listad för mer eller mindre, beroende på vilken typ av husbil/husvagn du erbjuder, platsen och villkoret för hyran. Du kan också hyra ut den för lite mer beroende på bekvämligheter och andra saker du kan kasta in. När du har lagt in all denna information måste du ta bilder (se till att de är snygga och rena!), Lägga in beskrivningar, info och en titel och sedan göra din husbils/husvagns annons redo! 

Det kan variera mycket hur lång tid din Airbnb-lista tar för att få ett meddelande och hyresgäst. Vissa människor får hyresgäster nästa dag, medan andra kan ha sina listade i ett par månader innan de får någons intresse. Detta kan bero mycket på årstiden och om det är campingväder.

Tips på hur du ska få återkommande hyresgäster

Att få bra recensioner är viktigt om du vill fortsätta hyra ut din husbil/husvagn. Här är några snabba tips när du är värd och letar efter en bra recension:
Håll platsen ren – Ge tvålar / handdukar / pappershanddukar / toalettpapper / etc. Gör in- och utcheckningsprocesserna enkla och snabba. Kommunicera tydligt – Var artig och förstå omständigheterna. Gör din husbil eller husbil fin och / eller snygg. Var personlig och entusiastisk när du pratar med din gäst. Med dessa tips kommer du att hyra ut en husbil med Airbnb och börja tjäna pengar på nolltid!