Varför blir det allt vanligare att hyra husbil?

Under sommarsemestern blev fler människor tvungna att utvärdera sina resplaner och söka alternativa åtgärder för att njuta av sina utflykter medan de fortfarande följer riktlinjer för social distansering och säkerhet. Att hyra en husbil verkar vara ett särskilt populärt alternativ för semesterfirare i år.

Alternativet att hyra ger dig flexibilitet på sätt du saknar när du äger en husbil. Fördelarna är följande:
1. Betala bara för en specifik tidsperiod – du behöver endast betala för den tiden du faktiskt nyttjar husbilen vilket skapar möjligheter åt alla typer av människor med olika ekonomiska förutsättningar. Ingen dyr investering/lån krävs.
2. Anpassa din husbil efter resemål och situation – Om du äger en husbil blir det svårt att anpassa den för fler(eller) färre människor än vad den är gjord för. MEN, om du hyr en husbil ger det dig möjlighet att välja modell baserat på hur många ni är som ska resa och hur länge ni ska vara iväg. Denna gången kanske det bara är du och din partner som ska iväg och det kan kännas onödigt med en jätte stor husbil. Inga problem – det är bara att hyra en mindre modell som passar er och ert resemål och på så sätt slippa onödiga kostnader och arbete.
3. Inget extra arbete – 1. Hyr den husbil som passar dig. 2. Res och ha kul och betala endast för den tid du är iväg. 3. Kom hem och slipp arbete så som underhåll och förvaring.