Undvik bedrägerier

Tips för ett säkert husbilsköp

Husbilsbranschen har sett enorma ökningar i försäljningen det senaste året med familjer som försöker hitta en semester på ett säkert, avskilt sätt. “På grund av pandemin köper mycket fler husbilar i år”, säger Jonathan Cook, ägare till ett husbils-reparationsföretag. “Det ger människor ett sätt att resa och umgås med sina familjer medan de har ledig tid.” Men med sociala distansåtgärder på plats har många människor glömt den konventionella metoden att ta en tur ner till den lokala återförsäljaren för att gå igenom olika husbilsmodeller. Istället söker de på internet och letar efter bra erbjudanden på varumärken de litar på. Medans potentiella köpare är upptagna med att hitta ett fynd, är online-bedragare upptagna med att lura sitt nästa offer.

Hur ser husbils-bedrägerier online ut?
Med uppgången i husbilsförsäljningen har Better Business Bureau sett en ökning av husbilsbedrägerier online, och de varnar kunderna för att vara försiktiga innan de gör något köp.

Vi kom över en hel del klagomål inom BBB-systemet om människor som köpte husvagnar eller husbilar online, och sedan fick de aldrig vad de betalade för, säger Oana Schneider. Många fick aldrig ens sin husbil och förlorade tiotusentals kronor. BBB varnar för att husbils-bedrägerier ofta publiceras på webbplatser som Facebooks Marknadsplats, Craigslist och blocket. Om shopparen klickar på en av dessa personliga försäljningsannonser kommer han / hon att omdirigeras till en osäker webbplats för att göra köpet. Cook tillade att många av dessa husbils-bedrägerier visar lyxiga husbilar till otroligt låga priser – en taktik för att locka den intet ont anande kunden. Vanligtvis begär dessa falska annonser en helt eller delvis betalning med ett löfte att skicka enheten så snart som möjligt.

“Bedragare vet att du är rädd, de vet exakt vad du tänkas titta på som en husbil till exempel, eller köper en ny bil eftersom du kanske tror att det är rätt tid med priserna nere och allt. Allt som du kan tänkas lockas av har förmodligen en bedragare där ute redan räknat ut, ” säger Schneider.

Experter förklarar att du kan vara ett steg före online-bedragare genom att ta dessa proaktiva steg:

 

 • Undersök säljaren. Använd en webbplatsspårare för att lära dig mer om när deras webbplats skapades tillsammans med kontaktinformation som hjälper dig att bestämma säljarens äkthet och säkerhet.

   

 • Betala med en spårbar metod, som att använda ett kreditkort. Du kan bestrida betalningen senare om försäljningen är bedräglig. Undvik banköverföring.

   

 • Korskontrollinformation på säljarens webbplats, inklusive kontaktinformation och plats. Ring företaget snabbt för att se till att det är deras faktiska nummer och leta upp adressen på Google Maps.

   

 • Bilder av en husbil kan bedra. Vanligtvis är en annons med endast ett foto en röd flagga. Istället för att titta på foton kan du begära Facetime-intervjuer eller levande genomgångsvideor. Under dessa intervjuer kan du ställa många frågor om enheten och dess historia, inklusive tillverkarens VIN.

   

 • Korskontrollera husbilens värde. När en affär ser ut att vara för bra för att vara sann är det vanligtvis så.

Förhoppningsvis hjälper dessa tips. Om du är ute efter en husbil, läs om hur du ska värdera en begagnad husbil här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *