Husbil och husvagns semester – användbara redskap

En handhållen dammsugare.

En husbil och husvagn erbjuder oftast ganska lite utrymme. Det finns också blandade typer av golv med vissa områden klädda i matta och andra plast eller annat hårt underlag. Golv och bänkytorna är ofta formade på olika sätt med mycket kanter och hörn. Så en kvast löser verkligen inte problemet med så många smutsiga fötter och skor som kommer in och ut från campingen. Vi gillar verkligen denna handhållna dammsugare. Den är inte särskilt dyr och får fantastiska recensioner. Vi har testar flera olika handhållna dammsugare och just denna är verkligen att rekommendera.

Mygg och knott-skydd

När man är ute och campar dras man ofta till vackra sjöar och naturen. Några som också gör det är myggen och knotten, speciellt på sommaren. Alla har någon gång irriterat sig på mygg och ibland kan det förstöra en vistelse helt och hållet. Vi har därför testat flera olika mygg och knott medel eller andra lösningar för att bli av med dem. Vi rekommenderar detta portabla myggskyddet. Det är ett effektivt och smidigt sätt att göra din vistelse mygg och knottfri.

Slangar.

Du vill antagligen ha två trädgårdsslangar till din husbil/husvagn. En av dem är en dricksvattenslang som bara används för att få rent vatten i din husbil/husvagn eller för att fylla dricksvattentanken. Den andra slangen ska ha en annan färg så att du inte blandar ihop dem och ska användas när du är vid en dumpningsstation för att dumpa ur den svarta vattentanken (förutsatt att du har ett sprinklersystem för din svartvattentank). Vissa människor insisterar på att dricksvattenslangen måste vara vit för att vara säker. Inte riktigt sant. Det är egentligen bara mer funktionellt för att hjälpa dig att inte blanda ihop dina slangar. Var bara säker på att det är en blyfri slang så det är säkert att dricka, som den här vita slangen på Amazon. Den perfekta längden på slangen beror på hur din situation ser ut, men jag tycker att en 7meters slang passar bra till det mesta. Allt längre än det börjar bli irriterande att ta ut och lossa.

Toalettborste.

Toaletterna i husbilar har i allmänhet en grund skål och har inte mycket vatten i botten. Därför är det riktigt skönt att ha en toalettstolsborste i badrummet på din husbil så att du kan rengöra den när du tappar din svarta tank. Problemet med detta är att de vanligtvis säljs tillsammans med en kolv, och uppenbarligen är en kolv värdelös i en husbil/husvagn, så jag skulle rekommendera den här toalettskålborsten på Amazon (affiliate länk) eftersom den levereras med ett fint lock och har ett hål för en krok i handtaget så att du kan förvara den i ditt badrum och inte ha den studsande när du kör på vägen.